Kakolanmäen museo ulkopuolelta

Kakolanmäen museo

Vankilanjohtajan vanhassa hevostallissa on esillä historiallisia esineitä Kakolan arjesta ja vankien elämästä. Kuritushuoneen pastori Ellilän valokuvat 1900-luvun alusta, vankilan monenkirjavat asiakirjat sekä "Kakoliitti"-osio, jossa kerrotaan vankien louhiman Kakolan graniitin mielenkiintoinen tarina, avaavat katsojalle ovea Kakolanmäen entisten asukkaiden elämään. Kakolanmäen entisten työntekijöiden ja asukkaiden lahjoitusten sekä pitkäjänteisen keräilyn ja metsästämisen tuloksena tänä kesänä Kakolanmäen museossa on esillä vankilan vanhoja käyttöesineitä sekä vankien käsityönä tehtyjä tuotteita.

Museon opastukset

Kakolan tuntee koko Suomi maan pahamaineisimpana vankilana. Sinne "säilöttiin" 150 vuoden ajan kaikkein hurjimmat rikolliset. Kakolanmäki on Turussa jo itsessään nähtävyys ja sieltä ovat upeat näköalat, sillä mäki on Turun toiseksi korkein kukkula. Miljöö on samalla sekä ahdistava että kiehtova, täynnä mitä mielikuvituksellisimpia tarinoita.

Ryhmien on mahdollista tilata opastettu kierros museossa. Ota yhteyttä ja räätälöidään yhdessä toiveidenne mukaisesti esittely ja tarjoilut Kakolanmäelle!

Liput

Kakolanmäen museo on auki Cafe Kakolan aukioloaikojen puitteissa. Museon lippuja voit ostaa Cafe Kakolan kassalta.

  • Aikuinen - 7,00 €
  • Lapsi - 5,00 €
  • Eläkeläinen - 5,00 €
  • Työtön - 5,00 €
  • Opiskelija - 5,00 €